Angularjs’de modülü bir container gibi düşünebilirsiniz. Modül; Controller, service, factory, filter gibi farklı yapıları içerisinde barındıran bir çatıdır. Modulü c#taki namespace gibi de düşünebilirsiniz. Ama en önemli görevi controllerları içerisinde barındırmasıdır.
Aşağıda bir adet module oluşturulmuş ve içerisine 3 adet controller, 3 adet service ve 1 adet factory yerleştirilmiştir. Bu yerleştirilen yapılar aynı module altında bulunduklarından birbirleriyle rahatlıkla haberleşebilirler.
Eğer bir module içerisindeki yapıları başka bir module içerisindeki yapılarla entegre etmek istersek angular.module(“MyModule”, [ ] ); deki köşeli parantezler ile modulü diğer module inject ederiz.
ng-app ise belirtildiği tagler arasında angular ifadeleri kullanılacağını belirtir. İçerisine modulun ismini alır. Herhangi bir tag’e attrbitue ve value olarak verilebilir.
<script> var modul = angular.module("MyModule", []); modul.controller("controller1", function ($scope) { }); modul.controller("controller2", function ($scope) { }); modul.controller("controller3", function ($scope) { }); modul.service("service1", function () { }); modul.service("service2", function () { }); modul.service("service3", function () { }); modul.factory("factory1", function () { }); </script> <body ng-App="MyModule"> //body tagleri arasında angular kullanılacaktır. {{5+5}} //ekranda 10 olarak yazılacaktır. </body>